Angahsu Fotopages

By: SURAIYA MOHD ALI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 13-Nov-2011 13:02 Email | Share | | Bookmark
Manik Berpintal Double

 
 
 
View all 5 photos...
Asssalammualaikum, hari ni saya update design yg simple jer. Design manik berpintal double. Bila buat design ni, teringat masa awal2 dulu penglibatan dalam manik, design ni la slalu buat. Even design ni dah old school, tapi ada juga yang berminat..yang takmau heavy...just simple2 ajer..

Baju ni milik Aunty Izan saya, "tukang marketing" saya kat Kementerian Dalam Negeri...










Thursday, 10-Nov-2011 07:49 Email | Share | | Bookmark
Simple Crumble for Mak

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua...dh lama rasanya tak update new beading project. Maaf yer...dgn masalah internet yg tak stabil....fotopages yg update sistem...dan macam2 lagi la...emmm..kali ni baju emakku....baju mak warna warni...best nyer pasal mak, mak tak stated satu colour jer...mcm2 warna baju mak ada...kalau nak beli baju kat mak pun senang..beli la colour aper pun....yg penting mesti cerah....jgn beli colour hitam, coklat...itu colour org tua katanya...walaupun umur mak dah 60thn...









Wednesday, 12-Oct-2011 08:16 Email | Share | | Bookmark
Kain Lace

 
 
 
View all 5 photos...
As-Salam semua. Ada update lagi untuk minggu ini. Ini adalah koleksi lama saya. Sebelum puasa lagi. Baju ini dihanatar oleh owner yang sama daripada entri sebelum ini. Baju untuk anak-anak dia katanya. disebabkan buat design yang berlainan, pada baju kali ini, saya menggunakan kain lace. Ramai beader dah buat design ni, tapi kebanyakan mereka buat lebih grand daripada yang saya buat ni, macam lace as the basic and di atas dia buat manik 3D or crumble. Saya buat biasa-biasa saja sebab customer saya ada budget, so kena limited la designnya...

Ok semua...happy viewing ya!!!!








Monday, 3-Oct-2011 09:25 Email | Share | | Bookmark
Manik Tabur Lagi

 
 
 
View all 4 photos...
Salam semua. Semoga semua sihat-sihat dan baik-baik belaka. Ok. Update adalah untuk manik tabur. Manik tabur kali ini berbeza drp manik tabur sebelum ini, sebab menggunakan jenis manik yang tidak terbatas pada manik cylinder saja. Saya campurkan juga dengan manik bulat dan manik mutiara. Tapi bagi saya ia still simple dan buat guna manik yg pelbagai saiz leh jimat masa.

Ok.till then...enjoy the picture..








Friday, 23-Sep-2011 09:11 Email | Share | | Bookmark
Manik Tabur Kristal dan Beras.

 
 
 
View all 5 photos...
As salam semua. Busana kali ini, milik mak mertua saya. Ada 2 helai, tapi yang sempat saya tangkap gambar sepasang jer. Ini baju raya la. Baju ni dapat siapkan ontime. Cuma yang satu lagi, pagi raya pun masih menjahit lagi. Gigih betul kan!!ahahahaha...

Baju ni warna nye agak pudar. So saya letakkan batu kristal yang agak berkilat supaya nampak naik dan berseri. Ringkas saja design nya. Letak batu kristal besar2, then kelilingnya letak labuci bunga dan bahagian kosong, saya letakkan manik beras. Design simple tp yang mencabar bila jahit di atas kain chiffon. Benang kena tarik betul2 supaya tak terlalu tegang atau terlalu kendur. Walau macam mana pun, alhamdullillah, dapat juga menyiapkan.

Ok. Setakat ini dulu. Nanti update yang seterusnya yer!








[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net