Angahsu Fotopages

By: SURAIYA MOHD ALI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Jul-2010 04:57 Email | Share | | Bookmark
Baju Khatam Al-Quran Awin

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua..saya mengupdate lagi.uuhuhuhuhuhu...kali ni kain japenese cotton milik Awin dr Shah Alam. Hampir2 saya menolak utk menjahit baju nyer..arghh..sy mudah kesian pada orang..macam mana pun buat la jugak..

Masa yg diberikan teramat la suntuk...So, Awin, ni sajer yg mampu saya buat..Bergembira la Awin di hari bahagia.. Semoga perkahwinan mu mendapat keberkatan.. Amin..








Monday, 5-Jul-2010 04:44 Email | Share | | Bookmark
Manik Tabur

 
 
 
View all 4 photos...
Salam semua...jadi macam ntah hapa2 plak biler edit sendiri gambar ni...tapi takper la...asal kalian boleh tgk...

Baju ni dari fabrik yang amat2 lembut..tgk manik tabur saya pun jadi senget2...aduh payah betul nak meluruskan nyer...tp pakai kain ni mesti best kan...sejuk jer...

Saya tak mengenali tuan punyer baju ni...jiran saya jadi pengantara nyer...







Saturday, 3-Jul-2010 04:24 Email | Share | | Bookmark
Batik Highlight for Kak Zalina

 
 
 
View all 8 photos...
Salam semua..maaf yer agak kelewatan meng'upload' gambar hasil jahitan manik. Bukan aper, ada lagi kerje yg lebih penting perlu diselesaikan. Hasil jahitan ni hasil jahitan lama, cuma ambil masa jugak nak upload. Tuan punya dah melaram habis dah kat kenduri kahwin Dalam angahsu.fotopages, baru nak upload.

Baju ni milik bekas rakan sekerja saya dulu, Kak Zalina..ini baju make over. "katanya, dia nak bling2 di majlis kahwin tu nanti"...rasa nyer dah cukup bling2 ni.....Gembira tak, Kak Zali?

Oklah...ader lagi gambar yg nak diupload..tunggu yer..








Saturday, 26-Jun-2010 04:18 Email | Share | | Bookmark
Beaders tu Bukan Kerje Profesional kah?

Macam mana nak klasifikasikan sesuatu pekerjaan tu profesional? mesti ader certificate dlm sesuatu bidang, baru dikatakan profesional kah? Bagi saya, kalau keje tu tak dipelopori oleh semua orang, hanya orang tertentu jer boleh buat, saya dah anggap itu professional. Macam penjahit manik, bukan semua orang tahu jahit manik, hanya orang tertentu jer. Sama la jugak dengan penjahit baju, hanya orang tertentu jer buat. Dan kalau sesiapa terjebak dalam bidang ini secara serius dan pendapatan hanya melalui bidang, itu bagi saya dah profesional.

Saya terpanggil untuk menulis tentang ni, sebab, bila saya dah bekerja semula (dengan kelulusan yang saya ada), salah seorang kawan saya tarik nafas lega sebab katanya saya dah ke pejabat semula. (macam dia yg tak bekerja sebelum ni plak). Sebelum tu saya hanya duduk rumah melayani manik2 kecik yang chumel2 dan shining2 tu dan menelaah buku2 pengajian master saya.

Saya amik masa sampai 11 bulan lama untuk bekerja semula. Saya rasa selesa sangat bila fulltime jahit manik. Walaupun pendapatannya tak sama la macam saya bekerja di office, tapi segala-gala nya cukup...Duit tempahan jahit manik dapat buat saya bayar duit kereta, duit rumah, bagi duit kat mak abah,savings dan shopping. Bila org tanya, "Ko buat aper s'rang ni?". Dengan bangga saya menjawab..."Saya si penjahit manik".

Saya bekerja semula sebab parent slalu bertanya, bila saya nak bekerja semula. Maybe di kalangan adik-beradik, saya jer yang belajar tinggi, so harapan mak and abah agak menggunung tinggi la padaku..Tapi saya tak salahkan mereka...kalau saya sajer harapan mereka, tak salah diorang mengharap pada saya dan saya ikhlas tunaikan hasrat mereka.

Tapi bagi saya kerjaya si penjahit manik tetap profesional. Nak jahit manik pada baju perlukan ketekunan, kesungguhan dan bukannya sifat pemalas. So kalau si penjahit manik meletakkan harga mahal, anda sebenarnya membayar yuran sifat2 profesional yg dinyatakan sebelum ini yang sememangnya tiada kat dalam diri anda. Sama la kalau anada bayar fees untuk Arkitek, Engineer or Quantity Surveyor... Anda takde kepandaian itu...so anda perlu membayar kepandaian pada org yg ada kepandaiaan itu.

Kawan2 beaders ku yang rasa nak jadi fulltime jahit manik, teruskan usaha anda kalau dah bersedia. Anda akan mendapat masa yang lebih untuk berkarya...dan saya....suatu hari saya pun akan jadi PROFESIONAL BEADER TOO


Quote:
kak kay~lama jugak...tapi tempahan dah tutup laa utk raya
kak azie~chaiyok!chaiyok! kak azie
dana~sy hanya menulis


Wednesday, 19-May-2010 21:46 Email | Share | | Bookmark
Bila hasil karya masuk majalah......

 
 
 
View all 9 photos...
Macam best jer tajuk nyer kan!!!ehehehehe...Ni bukan la citer Angahsu masuk majalah, tapi cuma hasil karya jer... Let the picture tell everything...













*Gambar dari Majalah Mingguan Wanita dan Sinar Harian


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net