Angahsu Fotopages

By: SURAIYA MOHD ALI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 14-Jan-2011 08:52 Email | Share | | Bookmark
Chiffon Flower for Najihah

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua..maaf yer..gambar jer letak dulu.. ni baju kedua Aisyah Najihah. Saya guna bunga chiffon, tengok dalam fotopages Kak beauty, tapi hasilnya, tak la sehebat dia..saya nyer biasa jer...

Baju ni dari jenis cotton, rasa kalau nak guna bunga chiffon better guna kain yang polos. baru naik..baju ni bercorak...so tak baper nak naik, but yang penting Aisyah suka....











Wednesday, 12-Jan-2011 07:08 Email | Share | | Bookmark
Shimmering Flower

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua..kali ini update untuk baju sendiri. Setelah sekian lama, si penjahit manik dpt jgk jahit baju sendiri. Saya buat corak shimmering. Kali ni leh panggil shimmering flower, sebab ada flower kat bahagian tengah nya...sebelum ader kristal jer. Bunga ni bunga instant yer, beli kat kuala kangsar royal town (promote kampung halaman), kalau tanya kat sekitar selangor, saya tak tahu kat mana nak beli yer!

Si penjahit manik pakai tudung, so bahagian leher dia tak buat yer...hanya di bahagian tangan saja.. Material dr jenis digital batik crepe. Beli dr ann Batik...Oklah..till then...bubbye..ops..salam






Thursday, 6-Jan-2011 08:59 Email | Share | | Bookmark
Tudung Kahwin for Akhma

 
 
 
View all 4 photos...
Salam semua. Wah! hari ni ader dua entry la. Ada kesempatan, baik digunakan. Entry kali ini, tudung kahwin untuk Pn Akhma. Iyer! dia dah jadi Puan dah, sebab majlisnya bulan 12 hari tu.

Actually saya tak berapa nak berpuas hati untuk hasil kali ini. Akhma hanya menghantar gambar baju kahwinnya, pastu tudung nyer sampai. Nampak lain sangat la. Tapi Akhma cakap, go on jer kak. Ouch! saya memang akan sangsi kalau perkara macam ni jadi..emmmm...

Saya terus jahit. Akhma bank in duit. Saya hantar. Akhma received tp tanpa sebarang berita lanjutan.

DIA OK ATAU TAK yer.....still tunggu jawapan.








Wednesday, 5-Jan-2011 08:54 Email | Share | | Bookmark
Special Request by Kak Suzi

 
 
 
View all 5 photos...
Salam semua. Diharapkan semua sihat sentiasa. Alhamdullillah. Bila tengok balik tarikh setiap “entry”, semua jaraknya jauh-jauh belaka. Bukan tidak mahu meletakkan “entry” baru, tapi masa tak mengizinkan. Alhamdullillah, hari ini ada sedikit ruang. (Walau jadual masa kita penuh, kalau kita cari kelapangan masa, insyaallah ada)

Busana kali ini milik Kak Suzi. Dia teman saya ketika menyambung pengajian MASTER. Busana ini dah lama katanya, busana waktu awal-awal kahwin dulu, tapi masih elok. Busana dari material yang dah siap disulam seluruh badan. Bagi menaikkan seri, saya tambahkan manik ikut corak sulaman. Bahagian badan dan tangan, saya manikkan ikut sulaman manjalara, sulaman naik ke atas.
Semoga Kak Suzi menyukainya. Tampak indah dan berseri bila ditambah sulaman manik. Selamat bergaya Kak Suzi.

To others, enjoy the pictures!!!!








Sunday, 19-Dec-2010 04:21 Email | Share | | Bookmark
Puakumbu untuk Anis

 
 
 
View all 5 photos...
Ok..kali ni baju kepada kakak Aisyah Najiha plak...baju Kak Anis...kalau tak silap saya, kain ni merupakan kain puakumbu yg untuk buat baju...tapi corak puakumbu nyer tak baper timbul sgt... Kak Anis hanya menata rias bahagian tangan sahaja...ummm...hopefully Kak ANis berpuas hati yer...





[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net